House on a Slope 

This new house is set into a sloped site overlooking the city with dramatic views of Table Mountain. The building is conceived as a series of spaces organised along a circulation spine that climbs up through the property.  Service spaces (scullery, bathrooms) are located on the south side of the spine whereas the kitchen and living spaces peel off to the north interfacing directly with the garden as well as exploiting city and mountain views. The more reclusive bedrooms are located further up the slope, also on the sunny north side overlooking the terraced garden. Echoing the natural line of the slope, a single, monopitch roof plane encloses the spaces, creating a low-profile form in harmony with its environment.

House on a Slope 

This new house is set into a sloped site overlooking the city with dramatic views of Table Mountain.  The building is conceived as a series of spaces organised along a circulation spine that climbs up through the property.  Service spaces (scullery, bathrooms) are located on the south side of the spine whereas the kitchen and living spaces peel off to the north interfacing directly with the garden as well as exploiting city and mountain views. The more reclusive bedrooms are located further up the slope, also on the sunny north side overlooking the terraced garden. Echoing the natural line of the slope, a single, monopitch roof plane encloses the spaces, creating a low-profile form in harmony with its environment.

Screenshot 2019-04-17 at 15.41.13
APPA_Signal Hill House
APPA_Signal Hill House_01
APPA_Signal Hill House_06
APPA_Signal Hill House_03
APPA_Signal Hill House_08
APPA_Signal Hill House_05
APPA_Signal Hill House_12
APPA_Signal Hill House_11
APPA_Signal Hill House_07
APPA_Signal Hill House_09
APPA_Signal Hill House_13

Location
Tamboerskloof
Cape Town

Completion
2013 

Engineer
HMG 

Quantity Surveyor
Shevell Simpson´╗┐

Photography
Inge Prins´╗┐